Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën komen van nature voor in planten, bloemen, bomen, zaden, struiken en wortelen. Ze worden ook wel etherische oliën genoemd. Ze zijn belangrijk voor de planten om te leven en te groeien. De oliën houden door een zorgvuldig proces hun positieve werking en hebben invloed op lichaam en geest. Ze hebben een sterke geur en krachtige werking en worden snel door het lichaam opgenomen. Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik: plaatselijk opbrengen, innemen of via een diffuser verspreiden, een rustgevende en reinigende werking hebben.

Als je echt de therapeutische werking van de oliën wilt ervaren is het van belang te kiezen voor een goed merk dat garant staat voor pure kwaliteit. Daarom heb ik gekozen voor Young Living. Zij hebben de farms in eigen beheer en laten naast hun eigen keuringen ook extern hun oliën testen en keuren. Er worden geen chemische bestanddelen toegevoegd.  De oliën van Young Living zijn 100% natuurlijk en van een geweldige kwaliteit. Ze bieden het totaal pakket. Het werk op alle niveaus, lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Wat een cadeau van de natuur!

Etherische oliën zijn door de geschiedenis heen veelvuldig toegepast in verschillende culturen vanwege hun therapeutische werking ter ondersteuning van fysieke en emotionele uitdagingen, dit wordt ook wel aromatherapie genoemd.

Elke etherische olie bevat honderden verschillende bestanddelen, aromatische vloeistoffen die zitten in bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden en worden ook wel de “levensenergie van planten” genoemd. Zij geven de plant haar karakteristieke smaak en geur, zijn zeer geconcentreerd en krachtiger dan gedroogde kruiden. Door zorgvuldige destillatie-technieken, lage druk en lage temperatuur aan te houden, worden de fragiele bestanddelen behouden. Young Living etherische oliën worden uitsluitend door stoom distillatie of koud persen geproduceerd.

Hierdoor zijn de etherische oliën 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant.

Young Living oliën zijn dus van therapeutische kwaliteit, werken op cel niveau en bieden niet alleen verlichting voor lichamelijke ongemakken, maar ook voor emotionele of spirituele onbalans.

Hoe gebruik je de essentiële oliën van Young Living?

Het ondersteunen van je lichaam, met etherische oliën,  bij fysieke en emotionele uitdagingen kun je op de volgende manier doen:

Aromatisch

Inhalatie van oliën hebben direct invloed op de emoties, maar ook op de ruimtes waarin vernevelt wordt.

Het vernevelen met een Young Living diffuser is een van de fijnste manieren om:
– de lucht van ongewenste geuren en andere elementen te zuiveren;
– de luchtwegen op een gunstige manier te beïnvloeden;
– een positieve invloed op de stemming van jezelf en van iedereen in de ruimte te geven

 

Dus door inademing. Bij de Premium Starter Kit zit een diffuser van hoogwaardig materiaal en dat is een hele goede manier om de oliën in de lucht te verspreiden en tot je te nemen. Deze diffuser verspreidt de oliën koud, waardoor al het goede in de olie aanwezig blijft. Je kunt de oliën echter ook op je handen smeren en dan je handen over je mond en neus ‘cuppen’ en het aroma inademen.
Direct inhaleren uit het flesje kan ook.
De zeer kleine geurmoleculen worden in de neusholte waargenomen door zenuwcellen, die vervolgens elektrische prikkels doorgeven aan je hersenen.
Dit gaat via het limbisch systeem in je hersenen. De structuren in het limbisch systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Dus ook op emotioneel en mentaal gebied zijn de oliën heel goed om in te zetten.

Op de huid
Etherische oliën kunnen op elke gewenste plek worden aangebracht, op de VitaFlex punten onder de voeten, op de handen en/of op de oren. Het is ook heerlijk om ze toe te voegen aan een massage olie om de massage te intensiveren.

Heel fijn is om met etherische oliën eigen verzorgingsproducten te maken (en het is makkelijker dan je zou denken), juist omdat alles wat je op de huid smeert snel opgenomen wordt en op deze manier zelf bepaalt wat het lichaam opneemt en kun je je verzorging zo natuurlijk en verzorgend maken als je wilt.

Het is ook heerlijk om de oliën toe te voegen aan een massage olie om de massage te intensiveren. Een massagetechniek die synergetisch werkt met de oliën, de frequentie van de oliën wordt ermee versterkt, is de raindrop techniek

Binnen 22 seconden bereiken de moleculen de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Ieder mens is anders, ieder lichaam is anders en ieder individu kan anders reageren op een olie. Met andere woorden: wat goed verlichtend voor de een zal werken, kan heel anders werken voor een ander.

Voorzichtig omgaan met deze krachtige oliën (100 maal krachtiger dan reguliere oliën die verkrijgbaar zijn voor de consumenten) is uiteraard belangrijk, maar daarom bieden we uitgebreide begeleiding om te helpen de juiste combinaties te vinden (soms met mbv onze itovi scan), en adviseren we Young Living oliën altijd te verdunnen en de voorschriften te volgen.

Door Inname

 

Dus door ze echt in te slikken via een zelfgevulde capsule, door ze in je drinkwater te druppelen of ze in gerechten te gebruiken. Niet alle oliën zijn geschikt voor inname, maar er is een schema waarop precies staat welke je wel en niet kunt innemen. De oliën van Young Living met de witte labels, de plus-oliën, zijn sowieso officieel goedgekeurd door de FDA voor inname.

Bij Young Living zijn ook lege plantaardige capsules te verkrijgen die je kunt gebruiken om te vullen met olie, zodat ze makkelijk in te nemen zijn. Heel handig!