Veelgestelde vragen

 • 1. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ETHERISCHE OLIE EN ESSENTIËLE OLIE?
  Er is geen verschil! Het is gewoon een andere benaming. Er is echter wel een groot verschil in kwaliteit en puurheid van de ene of de andere aanbieder. Puur op een label wil niet altijd zeggen dat de inhoud geheel bestaat uit essentiële olie.
 • 2. HOEVEEL DRUPPELS OLIËN ZITTEN IN 5 ML EN IN DE 15 ML FLESJES?
  In de 5 ml flesjes zitten ongeveer 80-90 druppels en in 15 ml ongeveer 250-300 druppels. Hoeveel druppels er in 5 of 15 ml zitten hangt af van de dikte van de olie.
 • 3. MAG IK YL OLIËN INNEMEN? OP HET FLESJE STAAT NAMELIJK VAN NIET.
  In Europa valt YL onder de cosmeticawet, waardoor YL geen inname op het flesje mag zetten en dus ook geen inname van olie mag promoten. Een groot deel van de oliën zijn echter GRAS (Generally Recognized As Safe) goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en worden in de USA gewoon ingenomen omdat (dezelfde) oliën daar wel onder de medicatiewet vallen.
  Daarnaast heeft YL sinds kort een speciale Plus-lijn geïntroduceerd. Deze vallen niet onder de cosmeticawet en daarvan mag wel worden gepromoot dat deze ingenomen worden. Zo zijn er Lemon-, Orange-, Tangerine-, Thyme- en Peppermint-Plus oliën. Naast deze oliën is dus nog een groot deel van de oliën geschikt voor inname.
 • 4. ZIJN DE OLIËN OOK VEILIG VOOR KINDEREN EN BABY’S?
  Veel oliën zijn zonder probleem te gebruiken bij kinderen en baby’s, maar niet allemaal (dit staat aangegeven op het etiket). Aangezien de oliën heel geconcentreerd zijn, is het nodig dat de oliën naar leeftijd worden verdund met een draagolie.
 • 5. HOELANG ZIJN DE OLIËN HOUDBAAR?
  De maker is verplicht om een houdbaarheidsdatum op het flesje te zetten, vandaar dat die er ook op staat. Maar de olie is, wanneer je het goed bewaart (op een koele en donkere plek), heel erg lang houdbaar.
 • 6. IS DAT NIET EEN HOOP GEDOE AL DIE MENGSELTJES MAKEN?
  Het kost misschien wat tijd om een crème of handzeep te maken met 100% natuurlijke middelen, maar niet meer dan een gezonde maaltijd op tafel zetten. Jezelf en eventueel je gezin op een gezonde manier voeden doe je niet alleen met voeding, maar ook op het gebied van medische en cosmetische zorg. Het natuurlijke resultaat maakt het de moeite waard!
 • 7. ALS HET ZO GOED WERKT, WAAROM GEBRUIKT DAN NIET IEDEREEN HET?
  Dat vragen wij ons ook af!  Waarschijnlijk omdat de meesten er nog niet mee bekend zijn of vasthouden aan wat ze gewend zijn, wat veelal reguliere medicatie/verzorging is. Wanneer je eenmaal de essentiële oliën van Young Living gebruikt, wil je niet meer anders! We weten dat het ongeloofwaardig klinkt dat een druppeltje olie van alles zou kunnen verbeteren, maar toch is de ervaring dat dit in heel veel gevallen wel zo is.
 • 8. HOE LANG DUURT HET VOORDAT JE RESULTAAT KUNT VERWACHTEN?
  Dat kan al binnen een paar minuten! Echter soms heeft het bij meer complexere dingen gewoon tijd nodig (soms loop je al jaren met klachten, verwacht dan ook niet dat alles met één keer smeren weg is). Negen van de tien oliën werken bij iedereen waarvoor ze bedoeld zijn, maar net bij nummer 10 is het soms even uitzoeken welke olie (of combinatie) het beste bij jou past. Dat er een olie is die voor jou werkt dat is zeker!
 • 9. WAAROM MOET JE RUSTIG AAN BEGINNEN MET DE OLIËN?
  Je lijf moet eerst wennen aan de kracht van deze oliën. Als je in één keer te veel druppels gebruikt kan het een contra effect hebben: bijvoorbeeld de hele nacht wakker liggen in plaats van goed slapen. Tevens als je oliën teveel en onverdund gebruikt en je houdt veel gif- en afvalstoffen vast, dan kun je een detox-reactie ervaren. De verschijnselen hiervan zijn: misselijkheid, hoofdpijn, darmklachten, erg moe voelen en uitslag en jeuk krijgen (het laatste komt niet heel vaak voor). Begin dus de eerste week met 1-2 druppels in de diffuser en begin met 1 druppel lemon in je water te drinken, zodat je het ontgiftingsproces helpt. Deze verschijnselen zijn vaak binnen een week over en dan kun je gewoon de oliën gaan gebruiken, mits je het rustig opbouwt. Probeer niet alles tegelijk aan te pakken, hoe enthousiast je ook bent .
 • 10. KAN JE OOK ALLERGISCH ZIJN VOOR DE OLIËN?
  Normaal gesproken niet. De componenten waardoor je ergens allergisch voor kunt zijn al tijdens het productieproces verwijderd. Hierdoor kan iemand die normaal bijvoorbeeld allergisch is voor lavendel nu gewoon de Lavender olie gebruiken.
 • 11. WAAROM MOGEN DE OLIËN NIET IN EEN OLIEBRANDER OF ANDERE DIFFUSER?
  Dit is inderdaad niet raadzaam. De professionele diffusers van YL zijn gemaakt van medisch kunststof, waardoor er geen nare, bijkomstige stoffen in de lucht komen. Het speciale vernevelingsproces verkleint de oliën dusdanig dat je de werkzame stoffen goed opneemt bij het inademen. Het is een koud verdampingsproces waardoor de werking van de olie gegarandeerd blijft. Verhit je de olie, dan verliest deze zijn werking en blijft alleen een lekkere geur over.
 • 12. WAAROM MOGEN CITRUS-OLIËN NIET IN PLASTIC?
  Citrus-oliën pakken afvalstoffen aan, waardoor ze ook het plastic aantasten waardoor we het kunnen binnenkrijgen, en dat willen we niet. Dit geldt voor plastic bekers, drinkflesjes en ook voor de diffusers. De diffusers van Young Living zijn van medisch kunststof, waardoor deze ook bestand zijn tegen de werking van citrus-oliën.
 • 13. WAAROM ZIJN DIE OLIËN ZO DUUR?
  Young Living biedt alleen essentiële oliën aan van topkwaliteit. Ze gebruiken alleen olie uit eerste destillatie van therapeutische klasse. Absoluut niet te vergelijken met de goedkopere olie die je soms in de winkel ziet staan. Ook al staat daar ‘100% natuurlijk’ op vermeld, wil dat niet zeggen dat de werking even sterk is. In zo’n olie zit bijvoorbeeld 5% lavendelolie en 95% amandelolie, die voornamelijk voor de geur wordt verkocht. Kies je voor Young Living, dan kies je voor kwalitatieve, 100% pure oliën met een veel bredere werking.
 • 14. WAAROM VERSCHILT DE OLIE VAN DE ENE PLANT ZOVEEL IN PRIJS MET EEN ANDERE?
  Voor sommige oliën zijn veel meer planten nodig om ze te maken dan voor andere. Daarom is bijvoorbeeld de Rozenolie waar extreem veel rozenblaadjes voor nodig zijn (ongeveer 5 kilo!) een stuk duurder dan de Orange waarvoor sinaasappelschillen worden gebruikt. En een boom heeft nu eenmaal meer tijd nodig om te groeien dan een enkele citroen, dus ook daarin zit het verschil.
 • 15. WAAROM KAN IK GEEN BIOLOGISCH GETEELD KEURMERK VINDEN OP DE OLIËN VAN YOUNG LIVING?
  Daar Young Living wereldwijd hun eigen boerderijen heeft en elk land hun eigen keurmerk heeft, hebben zij ervoor gekozen (om verwarring te voorkomen met verschillende keurmerken op de verschillende flesjes) om geen keurmerk erop te zetten. Uiteraard wordt op elke Young Living boerderij alles biologisch geteeld.
 • 16. KAN IK YOUNG LIVING OLIE OOK ERGENS IN EEN WINKEL BEKIJKEN EN KOPEN?
  Nee, de olie van Young Living wordt alleen via distributeurs verkocht. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat gezien de sterke werking begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je kit gekocht hebt je begeleiden en je kunt dus altijd met je vragen bij die persoon of bij (de Facebookgroep van) In de Olie terecht. Wij vinden de begeleiding heel erg belangrijk omdat wij willen dat iedereen zo veel mogelijk uit zijn oliën kan halen. Pas als je weet wat alle mogelijkheden zijn, zul je ze ook op die manier kunnen gebruiken.
 • 17. WAAROM MOET IK MEMBER WORDEN OM EEN KIT TE KOPEN?
  Als je bij Young Living wilt genieten van de meeste korting dan word je ‘wholesale member’ (ook wel distributeur genoemd). Geen paniek! Je krijgt niet ongevraagd artikelen toegestuurd, overspoeld met reclamemateriaal of iets dergelijks. Young Living is een MLM (Multi Level Marketing organisatie) en geen piramidespel! Je zit dus nergens aan vast; je hoeft na je eerste aankoop van de Premium Starter Kit niet meer te kopen of iets te verkopen als je dat niet wilt, maar je krijgt wel al meteen een fijne distributeurskorting van 24%. Mooi meegenomen! Kortom: je meldt jezelf aan als wholesale member, waardoor je van de lagere distributeursprijzen geniet bij je aankopen, zonder verdere verplichtingen. Geen addertjes onder het gras, geen rare fratsen!
 • 18. KAN IK OOK LOSSE OLIËN KOPEN OF MOET HET PER SE IN EEN PAKKET?
  Het is ook mogelijk om alleen losse oliën te kopen, maar het is zeker raadzaam om te beginnen met de StarterBundel. Daarin zitten namelijk de meest gebruikte oliën plus de onmisbare diffuser. Daarnaast is die bundel een hele goede deal, want als je alles los zou kopen zou je veel meer moeten betalen.
 • 19. HOE KAN IK BETALEN?
  Je kunt op 3 manieren betalen, creditcard, paypal en bankoverschrijving. Houd er rekening mee dat via een bankoverschrijving het een paar dagen langer duurt voordat je bestelling er is.
 • 20. WAT ALS IK NIET TEVREDEN BEN?
  Young Living heeft een super return policy, zie onderstaand:
  – Any unopened product within 30 days after shipment for a full refund in the same method of payment of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).

– Any opened product within 30 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).

– Any opened or unopened product up to 90 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges and a 10% handling fee). The credit applied for opened product will be based on the percentage of the product returned. For example if you return 50% of a product, then a credit of 50% (less shipping charges and a 10% handling fee) will be applied to your Young Living account.

Denk je nu na al deze informatie net als ik, dit voelt goed?

Klik dan hier voor jouw olie-avontuur, en start met de StarterBundel!

 

Stuur me een berichtje als je vragen hebt of als het niet helemaal goed is gegaan.
Nu is het afwachten totdat je wellnessbox op jouw stoep belandt, SPANNEND!!

Oils Rock!!!!

Olie-o-Olie brengt ontspanning en welbevinden voor jou en je gezin!