Beleef de Stal & Versterk Je Gezin!

Gezinstraject – werken aan verbinding!

Soms spelen er problemen die het hele gezin aangaan. Ieder gezinslid kan dan individueel begeleiding zoeken (of helemaal geen begeleiding zoeken), maar eigenlijk is het mooier en effectiever om dit proces samen als gezin aan te gaan. Dit maakt jullie als gezin sterker en jullie kunnen elkaar helpen.

Onder gezin verstaan wij ook delen van het gezin of een 1-ouder gezin.

Beleef de Stal & Versterk Je Gezin!
“Samenwerken met plezier richting (meer) Verbinding!"

We werken vanuit onze systemische visie. De relatie tussen ouder(s) en kind staat centraal. De problematiek wordt bekeken vanuit de context waarin hij plaatsvindt. Tijdens de therapie wordt er gewerkt aan oplossingen voor de verstoorde relatie, zodat de gezinsleden elkaar opnieuw leren vertrouwen en begrijpen.

Opnieuw met elkaar in contact komen, praten over gevoelens en gedachten zodat broer(s) en zus(sen) onderling, maar ook ouders en kind(eren) zich veilig voelen bij elkaar om op een adequate manier met elkaar om te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan een (ernstige) ziekte van een van de gezinsleden, heftige emoties, rouw en verlies, (na) een scheiding, een diagnose die wordt gesteld bij één van de gezinsleden of een gezinslid wat niet lekker in zijn/haar vel zit. Het is niet altijd zichtbaar wat voor invloed problemen hebben op gezinsleden. In het gezinstraject is er aandacht voor ieder gezinslid en zijn/haar behoeften.

In het hele traject staat spelend plezier maken centraal. Werken aan de ontwikkeling binnen het gezin is niet altijd makkelijk, maar plezier maken is een essentieel onderdeel tijdens de sessies. Dit doen wij samen met onze dieren, welke bij uitstek houden van spelen en kanjers zijn in het aanvoelen van de ander. Oplossingsgericht wordt er tijdens de behandeling onderzocht wat er nodig is voor stabiliteit, rust en vertrouwen.

Tijdens de “Beleef-de-stal & Versterk Je Gezin! – sessies” geven wij kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) de kans om de activiteiten bij ons op stal te ervaren, terwijl er gewerkt wordt aan de met elkaar geformuleerde doelen. Dit op eigen tempo en zonder het gevoel dat er iets moet. We maken gebruik van dierondersteunde- en speltherapeutische interventies.

Met hulp van de dieren (paarden, konijntjes, cavia’s en lieve kippetjes) en de natuur gaan we op zoek naar jullie krachten, mogelijkheden en kwaliteiten als gezin. Jullie ontdekken weer je eigen innerlijke kracht, je eigen wijsheid, je zelfvertrouwen en moed. Er ontstaat meer verbinding, mede doordat jullie meer plezier ervaren met elkaar. Of je nu boos, verdrietig of bang bent, je alleen voelt of anders dan anderen, de dieren willen je graag leren kennen. Zij hebben immers geen oordeel over wie je bent.

Voor wie?

Gezinnen die graag:

  • (weer) In verbinding willen zijn met elkaar
  • Samen plezier willen ervaren
  • Meer ontspanning willen in hun gezin
  • Minder ruzie willen hebben
  • Die oog willen hebben voor ieders kwaliteiten
  • Positiever willen denken
  • Emoties zoals bang, boos en verdriet willen snappen en makkelijker kunnen reguleren. Er is ook zoveel te voelen door een dag heen
  • Nare ervaringen een plekje willen geven (o.a. rouw&verlies ervaringen zoals overlijden van een geliefd persoon of (huis)dier, verhuizing of ziekte in het gezin)
  • Zich gemakkelijker willen kunnen uiten
  • Meer rust willen ervaren wanneer ze met elkaar thuis zijn
  • Verbinding willen voelen met de natuur
  • Contact willen hebben met de dieren (paarden, konijnen, cavia’s en kippetjes)
  • Hun grenzen willen leren kennen en voor zichzelf en elkaar op willen komen
IMG_1251

We kunnen een langer traject aanbieden of een (aantal) losse sessie(s).

Kosten en vergoedingen: zie tarieven

Vergoedingen: Wanneer je aanvullend verzekerd bent is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar. Het is belangrijk dit zelf goed uit te zoeken. De factuur, welke je achteraf ontvangt, dien je zelf in bij de zorgverzekering. Zie ook tarieven en vergoedingen voor meer informatie. We vragen je wel vooraf te betalen.

 

Diverse werkvormen met en zonder dieren (paarden, konijnen, cavia’s, kippetjes) worden tijdens de training aangeboden. Ervaring met deze dieren is totaal niet van belang en er is altijd ruimte om op afstand te blijven als een deelnemer het spannend vindt.

Beleef de Stal & Versterk Jezelf!
(voor kinderen, jongeren & hun ouders, voor (jong)volwassenen, gezinnen en ouder(s)&kind

Noa omgekeerd op Flynn

Beleef-de-Stal & Versterk Jezelf!

Wil je meer informatie of jezelf en/of je kind of gezin aanmelden?

Neem contact met ons op! Meer informatie vind je onder Tarieven&Vergoedingen. Interesse in de oliën? Kijk dan eens naar de inhoud van de gewilde Starter Bundel. (de naam zegt eigenlijk al genoeg 🙂 )