Beleef de Stal & Versterk Jezelf (kinderen en jongeren)

Beleef-de-Stal is een training voor kinderen/jongeren tussen de 8 en 14 jaar.

Tijdens de 5 “Beleef-de-stal & Versterk Jezelf!” sessies geven we kinderen en jongeren de kans om de activiteiten bij ons op stal te ervaren, terwijl er gewerkt wordt aan sociaal-emotionele thema’s (zelfvertrouwen, rouw- en verlies, hooggevoeligheid, piekergedachtes). Dit op eigen tempo en zonder het gevoel dat er iets moet. We maken gebruik van dierondersteunde en speltherapeutische interventies.

Elke Beleef-de-stal sessie is op dezelfde manier gestructureerd. Dat zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zich hier veilig voelen, tot rust komen en dingen leren over zichzelf en hun omgeving. Deze ervaringen vormen bouwstenen waarop kinderen en jongeren kunnen terugvallen in hun verdere leven. Ze leren om verantwoordelijkheid te dragen voor de dieren en de natuur en zo verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen.

Beleef de Stal & Versterk Jezelf!
“Wat je ook zoekt, bij "Beleef de Stal" krijg je de ruimte om je eigen weg te volgen, op een tempo welke bij jou past.”

Wat bieden we?

Met hulp van de dieren (paarden, konijntjes, cavia’s en lieve kippetjes) en de natuur gaan we op zoek naar je mogelijkheden, je kwaliteiten en ontdek je weer je eigen innerlijke kracht, je eigen wijsheid, je zelfvertrouwen en moed. Of je nu boos, verdrietig of bang bent, je alleen voelt of anders dan andere kinderen, de dieren willen je graag leren kennen. Zij hebben immers geen oordeel over wie je bent.

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 8 t/m 14 jaar die graag;

  • Minder (faal)angstig willen zijn
  • Meer zelfvertrouwen willen krijgen
  • Makkelijker willen kunnen ontspannen
  • Positiever willen denken
  • Meer zicht willen krijgen op hun eigen kwaliteiten
  • Emoties zoals bang, boos en verdriet willen snappen en makkelijker kunnen reguleren. Er is ook zoveel te voelen door een dag heen
  • Nare ervaringen een plekje willen geven (o.a. rouw&verlies ervaringen zoals overlijden van een geliefd persoon of (huis)dier, verhuizing of ziekte in het gezin)
  • Zich gemakkelijker willen kunnen uiten
  • Om willen kunnen gaan met een vol hoofd, en graag meer rust willen ervaren
  • Verbinding willen voelen met de natuur
  • Contact willen hebben met de dieren (paarden, konijnen, cavia’s en kippetjes)
  • Om willen kunnen gaan met hun (hoog)gevoeligheid
  • Lekkerder in hun vel willen zitten
  • Minder bang willen zijn voor paarden of andere dieren
  • Hun grenzen willen leren kennen en voor zichzelf op willen komen

Hoe gaan we te werk?

We werken in een kleine groep van 4 tot 6 kinderen zodat elk kind de aandacht en ondersteuning krijgt die nodig is. Samen gaan we op zoek naar wat jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt. Waar jouw batterij weer door oplaadt (en wat jouw batterij juist leegmaakt).

Door de verschillende werkzaamheden en activiteiten die er zijn op stal word je zelfstandiger en krijg je meer vertrouwen in jezelf. Dat zorgt er dan weer voor dat jouw eigenwaarde groeit en je meer en gemakkelijker tevreden kunt zijn met wie je bent en wat je doet “Ik ben ik en ik ben oké!”

 

Enkele activiteiten die we in deze 5 sessies doen, zijn o.a.:

 •      Paarden borstelen
 •      Mest ruimen
 •      Hooien
 •      Onderhoud van materialen
 •      Activiteiten met de paarden
 •      Wandelen met de paarden
 •      Verschonen en verzorgen van de knaagdiertjes en de kippen
 •      (Creatieve) Buiten activiteiten
 •      Creatieve (binnen) activiteiten
 •      Wandel coaching
 •      Onderhouden van de tuin en terras
 •      Ontspanningsoefeningen en medische hypnose oefeningen
 •      We gaan schatgraven: op zoek naar jouw kwaliteiten, waardoor je zelfvertrouwen wordt versterkt en je je verbindt met de andere deelnemers en je meer oog krijgt voor klein geluk.
 •      We werken met sterrenkaartjes wanneer het gaat om het missen van een dierbaar persoon of dier.
 •      We maken een moodboard
 •      We maken een roller of inhaler met essentiële oliën met een rustgevende olie of juist oliën voor meer focus en concentratie
 •      En zoveel meer! Dit alles wordt ondersteund met dierondersteunde speltherapeutische interventies.

Leeftijd: Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. We houden bij het samenstellen van de groepjes zo veel mogelijk rekening met de hulpvragen en leeftijden van de andere deelnemers. Is je kind nou net iets ouder of jonger en denk je dat dit aanbod passend is, laat het ons weten. (We zijn helaas niet uitgerust om kinderen/jongeren met een ernstige lichamelijke of verstandelijke beperking te ondersteunen).

Kosten: 85 euro per “Beleef-de-stal & Versterk Jezelf!” sessie, per deelnemer (Betaling in termijnen is mogelijk)

Vergoedingen: Wanneer je aanvullend verzekerd bent is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar. Het is belangrijk dit zelf goed uit te zoeken. De factuur, welke je achteraf ontvangt, dien je zelf in bij de zorgverzekering. Zie ook tarieven en vergoedingen voor meer informatie. We vragen je wel vooraf te betalen.

 

Diverse werkvormen met en zonder dieren (paarden, konijnen, cavia’s, kippetjes) worden tijdens de training aangeboden.

Ervaring met deze dieren is totaal niet van belang en er is altijd ruimte om op veilige afstand te blijven als een deelnemer het spannend vindt.

De training wordt gegeven door een ervaren therapeute (Bianca) en een ervaren coach (Linda).

Voor data zie onze agenda

Informatie voor deelnemers:

Kleding: Het is handig om lekker zittende kleding aan te trekken die vies mag worden. Qua schoenen is stevig schoeisel fijn die ook vies mogen worden. Bij regen zijn regenlaarzen handig.

Ouders: Ouders zijn van harte welkom om even mee naar binnen te komen en onze locatie te ontdekken (we willen jullie vragen de kinderen niet te vroeg te brengen, wij zijn regelmatig nog in overleg of hebben een andere therapie/coaching sessie). Als de kinderen er zijn, willen we direct lekker met de kinderen aan de slag, maar 10 minuten voor het einde zijn jullie weer welkom om nog even een glimp op te vangen van ons programma. Vaak willen de kinderen nog iets laten zien en daar is dan tijd voor. Ook kan er even gesproken worden met ons over hoe het gegaan is, wat we gezien hebben, waar we aan gewerkt hebben en welke tips we eventueel nog hebben voor thuis. Het is fijn als we er met elkaar voor zorgen dat we de eindtijd van de sessies waarborgen. Veel kinderen willen vaak nog heel graag even blijven, helaas gaat dat niet i.v.m. onze werkzaamheden van die dag.
Gedurende het traject is er ook een keer de gelegenheid om wat uitgebreider met ons in gesprek te gaan over het welzijn van het kind. Dit stemmen we altijd even met ouders af of dit gewenst is en wanneer een goed moment is.

Tevens kan er ook altijd een ouder-kind sessie of een gezinssessie ingepland worden. Regelmatig blijkt dit een mooie aanvulling op ons programma, met thema’s zoals verbinding, de onderlinge relaties verstevigen, hoe gaan we met elkaar om bij conflicten, samen ontspannen en plezier maken, etc..

Foto’s: Tijdens de sessies maken we geregeld foto’s. Deze foto’s zijn voor jullie bestemd. Als de kinderen niet met hun gezicht in beeld zijn gebruiken we de foto’s voor onze website of social media. Zijn de kinderen wel met hun gezicht in beeld en willen we de foto heel graag gebruiken dan vragen we altijd eerst om toestemming aan beide ouders en respecteren uiteraard als deze toestemming niet gegeven wordt.

Social media: Wij zijn te volgen op social media. We vinden het leuk als jullie ons daar willen volgen 🙂 Er komen ook leuke dingen voorbij over wat we beleven tijdens de sessies.

Eten en drinken: We vinden het fijn als de kinderen een drinkfles mee nemen zodat wij plastic en afval zoveel mogelijk kunnen reduceren. Wij hebben water en limonade en wat lekkers!

Beleef de Stal & Versterk Jezelf!
(voor kinderen, jongeren & hun ouders, voor (jong)volwassenen, gezinnen en ouder(s)&kind

Noa omgekeerd op Flynn

Beleef-de-Stal & Versterk Jezelf!

Wil je meer informatie of jezelf en/of je kind of gezin aanmelden?

Neem contact met ons op! Meer informatie vind je onder Tarieven&Vergoedingen. Interesse in de oliën? Kijk dan eens naar de inhoud van de gewilde Starter Bundel. (de naam zegt eigenlijk al genoeg 🙂 )

Data Beleef-de-Stal